2011/01/18

Asmakizuna - by MG

Restaurante batean, plater berezi bat egiteko, 11 minutu behar dituzte.
Denbora kalkulatzeko, are-erloju bi besterik ez dituzte.
Urdinak 5 minutu iraunten du area uzten eta gorriak, aldiz, 9. 
Sukaldari azkarrak nola kalkulatzen du 11 minutu horiek?

Egilea: MG

3 comentarios:

  1. Jack eskerrik asko zuzentzeagaitik!

    ResponderEliminar
  2. Erloju biak ipiniko ditugu, 5 minutukoa bukatzen denean berriro ipiniko dugu, 9 minutukoa bukatzen denean, bestean (5 minutukoan) minutu 1 geratuko da, momentu horretan denbora kontatzen hasiko gara (MINUTU BAT), minutu hori bukatzen denean, berriro beste buelta bat emango diogu 5 minutuko erlojuari (5 MINUTU GEHIAGO) eta bukatzen denean azken buelta emango diogu bukatu arte (5 MINUTU GEHIAGO) .
    GUZTIRA 1+5+5= 11 MINUTU.

    ResponderEliminar
  3. Zorionak MA!! Orain hurrengoa egin beharko duzu!! Nondik atera duzu erantzuna? Pentsatu duzu, zure gurasoek esan dizute ala interneten bilatu duzu? Esan egia eee!! Jijiji! Modu hau egokia da, baina ere daude beste era batzuk egiteko.
    Jack, honen azalpena egin behar dut?

    ResponderEliminar

Hey Pirata!
Zaindu ortografia eta idazkera, eta izan zaitez adeitsua!